Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Boligløs. (1/2)


Anonym (Opretter)

(1) 17-12-2010 kl. 03:00

Hej. Jeg er en ung mand fra Odense som pt står uden adresse og bolig. Jeg er samtidligt på kontanthjælp, og mit største problem kommer hertil at kommunen vil have at jeg har en adresse for at kunne få kontanthjælp. Jeg var derfor forbi borgerservice i Odense, for at søge om akut bolig. Problemet er bare at de ikke mener at man har behov for mere end et værelse, hvis man er under 25 år - hvilket jeg er. Jeg bad dem selvfølgelig om at give mig et værelse så, men i Odense kommune har de ikke enkelt værelser (kollegie værelser). Deres begrundelse ligger blandt andet i at man kan søge "ly" hos forældrene, mit problem er bare at jeg ikke har kontakt med mine forældre og at de heller ikke vil hjælpe.

Ingen jeg kender har mulighed for at give mig en adresse hos dem, da de ikke må ha flere boende eller mister flere penge end jeg vil kunne betale dem og selv leve ved siden af.

Så jeg står i et problem at kommunen vil have at jeg får en adresse for at kunne blive på kontanthjælp, de kan/vil ikke hjælpe mig fordi jeg er under 25 og uden kontanthjælp har jeg ikke noget at leve for. Jeg har dog fået fat i en lejlighed, hvilket først er engang i det nye år. Så indtil da er jeg afhængig af kontanthjælp, da jeg intet kan søge uden adresse. Plus at jeg går rundt med en depression, men forsøger at holde mig igang ved at komme på aktivering hver dag, for ikke at falde helt til bunds. Men energien og optimisten er ved at slippe op, efter de umulige kampe mod kommunen.

Jeg ville høre om der er nogle der kender lovgivningen på det område og om det lovligt det kommunen gør. Eller en der har en anden løsning på hvad jeg kan gøre for at forblive på kontanthjælpen..

Håber på i kan hjælpe :/ (slettet)
(2) 17-12-2010 kl. 03:02

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

write me (slettet)
(3) 17-12-2010 kl. 03:07

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Du kan godt få kontanthjælp uden at have en addresse. Man kan sagtens registreres som ukendt addresse bare de ved du er boligsøgende.
Jeg har 1 gang før fået engangshjælp og kontanthjælp i 2 mdr da jeg var imellem uddannelser og da havde jeg ingen addresse. Jeg bor også i Odense kommune skal lige siges.
Jeg fik for udeboende hvilket svarer til 5269 kr.
Det lyder for mig som om du har en åndsvag sagsbehandler ellers er du selv ikke særlig god til at snakke for din sag.

Det kunne selvfølgelig godt være fordi kommunen kender min baggrund hvor jeg har en dom for berigelseskriminalitet og de turde ikke tage chancen og benægte mig penge, af fare for at jeg selv ville "hæve" pengene i banken, 10hi f9z.

Men spøg til side, du burde kunne få kontanthjælp med "ukendt addresse" da jeg selv har modtaget. Det kræver selvfølgeilg at du har et sted du kan modtage post kun.

I så fald vil jeg anbefale dig at give kommunen addressen som er følgende.

"Post Restante
Dit Navn
Odense Banegård Posthus
5000 Odense C". (slettet)
(4) 17-12-2010 kl. 21:30

Du kan få en adresse og et værelse på herberget på bennediktesgade.. Det koster lidt, men kommunen betaler en stor del af det..

Kender en del til det, du er velkommen til og skrive, så skal jeg nok hjælpe så godt jeg kan...

Redigeret 17-12-2010 kl. 21:32Anonym (Opretter)

(5) 20-12-2010 kl. 12:43

Er bestemt ikke stolt over min siutration, så vil gerne forblive anonym.. Jeg har læst det omkring herberg, men der er både drankere og stofmisbrugere - hvilket jeg ikke tror jeg vil kunne holde til.. Men ja hvis de bare vil acceptere "posthuset" som midlertidligt adresse så ville det være fint, har bare ikke hørt andet end at posthuset ik længere vil lade folk bruge dem som "adresse" :)HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.