De ni kvinde-orgasmer - HOT.dk


Skrevet af (slettet), 38

Publiceret 28-12-2007 kl. 10:09

125350 visninger

De ni kvinde-orgasmer

Sexolog og jordemoder Vivi Hollænder fortæller om de ni forskellige typer af orgasmer, kvinder (i bedste fald) kan opnå.

- Om der findes forskellige orgasmer, eller der bare er forskellige måder at opnå dem på, er et filosofisk spørgsmål, der sikkert er umuligt at svare på.
For orgasmer opleves forskelligt fra kvinde til kvinde og fra gang til gang, fortæller Vivi Hollænder, der udover netrådgivning og sexologisk rådgivning af par og singler, er fast brevkasseredaktør i Tidens Kvinder.

- Under alle omstændigheder kan det være sjovt, liderligt og lystfuldt at eksperimentere med de muligheder, krop og sjæl har på det seksuelle område.
Husk bare, at jagten på den perfekte eller anderledes orgasme, hverken skal føles som en pligt eller hårdt arbejde.

Hvis du er tilfreds og lykkelig for dit sexliv, med den type orgasme, der nu engang er din – eller måske helt uden – så gør det dig hverken mindre kvindelig eller mindre sexet. 
Nydelse, lyst og hengivelse er ganske givet den største glæde ved sex – for både mænd og kvinder.
Oplevelsen af orgasmens intensitet vil dog altid være mest afhængig af ens lystniveau og følelsesmæssige forhold til partneren end af alverdens teknikker.

Men for de nysgerrige, er her en oversigt over ni forskellige former for orgasmer – og/eller måden at opnå dem på.

Klitorisorgasme 

Klitorisorgasme er den form for orgasme de fleste kvinder kender til, og størstedelen af kvinder (75 – 80 procent) behøver stimulation af klitoris for at opnå orgasme.
Det gælder både ved onani og samleje.
Mange har også erfaret, at det hjælper kvinden godt på vej mod orgasmen, når vaginalt eller analt samleje kombineres med direkte stimulation af klitoris.
Det kan være svært at trække en skarp linie mellem klitorisorgasme og de andre orgasmer, for uanset hvilken orgasme, man taler om, vil der næsten altid finde en vis stimulation af klitoris sted.
Klitoris er en organ, der består af langt mere end den lille knop, der er synlig mellem kønslæberne – den er så at sige kun toppen af isbjerget.
I virkeligheden forgrener klitoris sig cirka 10 centimeter videre op i skedens væv.
Så selv uden direkte berøring af spidsen, kan klitoris blive stimuleret af bækkenbundens muskulatur eller af tryk fra berøringer i skeden eller anus.
Klitorisorgasmer beskrives ofte som meget fysisk koncentrerede omkring klitoris.
De kan opleves meget ”mættende” og udmattende, og mange kvinder har brug for en kortere eller længere pause efter orgasmen, fordi klitoris bliver ”overfølsom” eller ”elektrisk”, så berøringer føles ubehagelige.

Vaginalorgasme eller skedeorgasme

At opnå vaginalorgasme kræver sædvanligvis mere øvelse og erfaring end klitorisorgasmen.
Mange kvinder oplever denne form for orgasme i en moden alder.
Vaginalorgasmen hænger sammen med stimulation af G-punktet, og aktivt brug af bækkenbundens muskulatur spiller også en rolle.
Vaginalorgasmen opleves mere ”universel” end klitorisorgasmen.
Den beskrives som orgastiske bølger, der spredes fra underlivet og ud i resten af kroppen som en totalorgasme.
I modsætning til klitorisorgasmen, der er mere koncentreret omkring klitoris.
Vaginalorgasme står meget højt på mange kvinders ønskeliste, og vejen frem er blandt andet træning af bækkenbunden, så man kan bruge den aktivt i samlejet.
Man skal finde ud af, hvor ens skede er mest følsom.
Der er særligt mange nervetråde lige omkring skedeåbningen, og 4 – 5 centimeter oppe på skedens forvæg kan man være så heldig at finde sit G-punkt.
Man kan øve sig i at stimulere disse områder med fingre eller en dildo.
Jo bedre man kender sine lystpunkter, jo nemmere vil det være at opnå vaginalorgasme sammen med sin partner.

Multiorgasmer

Multiorgasmer eller serieorgasmer består af en række orgasmer udløst umiddelbart efter hinanden.
Multiorgasmer er, ligesom vaginalorgasmer, også en af de skønne glæder ved at blive ældre.
Evnen til at få multiorgasme ses sjældent hos helt unge kvinder, og ofte er kvinder i 40-erne, før multiorgasme kommer på repertoiret.
Hvis du vil forsøge dig frem med multiorgasme, så øv dig mens du onanerer.
Du skal fortsætte med at stimulere dig selv omkring klitoris efter første orgasme, indtil næste orgasme indfinder sig.
For nogle vil de efterfølgende orgasmer føles mere intense, andre vil opleve det modsatte.
Inddrag gerne din partner i fornøjelsen, når du er klar til det – og husk det skal være sjovt, for uden lysten kommer i ingen vegne.

Sprøjteorgasme

Åh, nej!….har jeg tisset i sengen? – har en del kvinder undskyldende udbrudt, når lagnet er blevet drivvådt midt i den hedeste elskov.
Men heldigvis ved vi i dag, at nogle kvinder har evnen til at sprøjte (ejakulere) under orgasmen, og det skal de ikke skamme sig over. Tværtimod!
Faktisk er der rigtig mange mænd og sandelig også kvinder, der tænder på våde orgasmer.
Den væske, der strømmer ud, er ikke urin, men en basisk væske, der menes at komme fra nogle kirtler, der befinder sig omkring urinrøret.
Kirtelvævet svarer til mandens prostatavæv, men det er stadig usikkert om alle kvinder har disse kirtler, eller om det kun er nogle få forundt.
Nogle kvinder sprøjter spontant under orgasmen, mens det for andre kun sker ved en meget kraftig stimulation af G-punktet.
Der findes kvinder, der beskriver sprøjteorgasmerne, som deres livs mest fantastiske orgasmer, mens andre ikke synes, der er den helt store forskel – bortset fra størrelsen på den våde plet.
Hvis du har lyst til at eksperimentere med sprøjteorgasmer, er der masser af hjælp at hente.
I mange swingerklubber er det det helt store hit at afholde kurser i sprøjteteknikker, og på Orgasmeakademiet, hvor der tilbydes hjælp til bedre orgasmer, har man også taget sprøjteorgasmer på programmet (
www.orgasmeakademiet.dk).
Derudover kan man søge på nettet under sprøjteorgasme eller kvindelig ejakulation.

Analorgasme

Kvinder, der nyder analsex, fortæller ikke sjældent, at de får orgasmer ved analt samleje.
Med eller uden stimulation af klitoris.
Ofte beskriver de dem som kraftigere end andre orgasmer.
Sammentrækningen sker omkring anus og forplanter sig langs rygraden og ud i kroppen, som en dejlig afslappende forløsning.
Området omkring numsehullet er en følsom og erogen zone for de fleste mennesker, desværre er det stadig tabu for mange at udforske denne del af kroppen.
Men kan og tør man slappe af og nyde det, er der mange glæder at hente.
Fysisk vil ikke blot anus blive stimuleret ved analsex, men også skeden, fordi skillevæggen mellem tarmen og skeden er så tynd og eftergivelig.
Her skal man heller ikke underkende de psykologiske mekanismer.
Alene tanken om det frække og ”forbudte” ved denne leg kan være ekstra pirrende.
For andre kan det være elementet af dominans/underkastelse, der giver det ekstra kick, som får orgasmen til at rulle.

Brystvorteorgasme

At kvinder kan få orgasme ved kærtegne af brysterne og især brystvorterne er bestemt ikke ualmindeligt – ej heller særlig mystisk.
Naturren har skabt det så viseligt, at der er direkte forbindelse mellem brystet og kønsorganerne, både hormonelt og via nervebanerne.
En hensigtsmæssigt mekanisme, der får livmoderen til at trække sig sammen igen efter fødslen, når barnet bliver lagt til brystet.
Når brystvorterne stimuleres sker der samtidig en reaktion i underlivet, som vi registrerer mere eller mindre bevidst – og heldigvis er vi i stand til at nyde virkningen, også uden for ynglesæsonen.

Oralorgasme

Og nej, her taler vi ikke om en orgasme, som din partner slikker og sutter sig frem til, men om den du kan få, når du selv tager munden i brug.
Mund og læber hører til vores allermest erogene zoner, og hvis du (kvinden!) giver lov til at nyde den virkning, det har på dig selv, når du slikker hans pik eller kærtegner hans hud med kys og slik, kan du opleve, at det kan føre til orgasme.
Brug fx hans pik til at kærtegne dine læber med, og mærk hvor følsomme de bliver, når du stryger det silkebløde pikhoved henover dem.
Hold pikken og dine læber fugtige, og koncentrer dig om din egen nydelse ved berøringen.
”Glem” ham for en stund (han nyder det helt sikkert alligevel).
Måske vil du så mærke, hvordan det begynder at prikke og pulsere i dine læber, og føle ophidselsen, der vokser og spreder sig ud i din krop og i heldigste fald resulterer i en vidunderlig orgasme.
Hvis du har lyst, så tag ham dybt i munden idet du kommer, og i vil begge kunne mærke hvordan orgasmens sammentrækninger forplanter sig i svælget og halsen.

Knibeorgasme

En ekstra bonus ved at træne bækkenbundsmusklerne flittigt, er at du med tiden kan opøve evnen til at få orgasme alene ved brug af dine skedemuskler.
Når du har fuld kontrol over dem, kan du bruge dem til at massere dit G-punkt frem til orgasme.
Fordelene er – selvfølgelig udover en  veltrænet bækkenbund – at det kan gøres hvor som helst og når som helst.
Du skal ikke forvente den helt store ekstatiske orgasme, men den er effektiv, hvis du bliver overmandet af akut liderlighed, og så har den en dejlig afslappende virkning.
En fiks lille orgasme til rejsebrug eller ”nødsituationer”, tag en sammen med din yndlingsfantasi, når du keder dig på jobbet eller i bussen for den sags skyld....men du skal nok skrue ned for lyden, hvis du ikke vil vække for meget opsigt!

Og alle de andre gasmer....

Der findes stort set ikke det område på kroppen, som ikke er beskrevet som kilde til orgasme.
Tæer, fingre, knæ, øreflip...osv.
Mennesker, der har mistet følesansen i kønsorganerne kan fx berette om, at de har udviklet andre erogene zoner, som har været i stand til at give dem orgasme.
Der er sågar kvinder, som påstår, at de kan få orgasme alene ved tankens hjælp.
Måske er det rigtigt – hjernen er trods alt vores vigtigste erogene zone af dem alle.
Så mon ikke det i bund og grund handler om et samspil mellem evnen til at nyde det erotisk sanselige, hvor på kroppen det end måtte forekomme, og give sig hen til lysten og liderligheden.

Vivi Hollænder, www.bedresex.nu.
Vivi Hollænder


Hvad synes du om artiklen?

(min) 1 2 3 4 5 6 (max)
Karakter: (5,60)


Skriv kommentar


3 kommentarer


HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.