Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Piano (1/2)


Anonym (Opretter)

(1) 08-11-2015 kl. 21:54

Hej :)

Har besluttet at jeg vil lære at spille piano og har derfor lige købt et.

Har i nogle gode råd til hvordan man nemmest muligt lærer det? (Her mener jeg ikke links til random guides, men personlig erfaring)


Redigeret 08-11-2015 kl. 21:56 (slettet)
(3) 11-11-2015 kl. 02:50

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

For alt i verden... træd på sustain pedalen, så bliver man 60 gange mere prof fra starten (slettet)
(4) 12-11-2015 kl. 01:57

Svar på indlæg nr. 3 af Mr.:

For at uddybe lidt, så synes jeg personligt, at det var sværest at få et nogenlunde velbalanceret feel imellem højre og venstre hånd. Et klaver skal gerne flyde i symbiotisk harmoni hånd og hånd imellem, på tværs og samlet. Derfor synes jeg at sustain pedalen er fantastisk og bør bruges hellere for meget end for lidt. Det er selvfølgelig en smags sag og det kommer an på hvad man spiller, men det får tonerne til at flyde ind over hinanden og på den måde lyder ens klaver allerede lidt bedre. Man kan vel også argumentere for at det er et lorte råd, da det vel bare er karmoflere sine mangler. Dog vil jeg påstå at jeg til trods for at ikke være en særlig god "pianist", bare har et talent for at lyde godt - ganske takket være min højre pedal og hånd.

Bare gå i gang. Klaver er fantastisk. :) (slettet)
(5) 09-01-2016 kl. 04:48

Det bedste råd jeg kan give dig er, at du skal finde tid til at øve. Her mener jeg ikke nødvendigvis teori - men bare at sidde og spille - eksperimentér med lydende og lær dig klaver at kende. Alle klaverer lyder forskelligt og kræver et forskelligt touch.

Som en tidligere bruger skrev vil substain pedallen (den højre pedal) hjælpe med at flette dine melodier sammen - men vær varsom, da sammensmeltende lyd bestemt heller ikke lyder godt. Man skal finde den rigtige balance.

Et sidste råd ville være at finde et klaver stykke du rigtig godt kan lide og prøv at lær det. Dette kan enten gøres igennem sheet-music, et musikprogram som Synthesia, eller igennem YouTube - eller hvis du har gehør ligesom jeg, ved bare at lytte til stykket. Her opnår du ikke blot at lære et godt stykke, men du får også en forståelse for musikkens opbygning og flow.

P.S. Hvis du ikke ved hvad du ellers skal foretage dig, så øv en skala (det kan man altid bruge ) håber det hjalp!HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.