Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Hvad er jeres holdning til børneboger er så forskruet! (13/13)


 (slettet)
(61) 09-07-2012 kl. 22:25

Svar på indlæg nr. 1 af linepiigen:

Bogen er skrevet til børn. Skulle forfatteren beskrive urineringsprocessen med i korrekt sprog og med knivskarp fysiologisk præcision? Børns kognitive udvikling betyder, at de kun kan forstå det på virkelig simpel, pædagogisk vis :) (slettet)
(62) 09-07-2012 kl. 22:27

Svar på indlæg nr. 60 af Bing:

Det kan være det ændrer sig når jeg selv får børn, men nu er jeg ikke vant til at være i selskab med børn (og slet ikke de nøgne af dem), så jeg tager ikke så let på det som jeg kan se I andre gør. (slettet)
(63) 09-07-2012 kl. 22:28

Svar på indlæg nr. 62 af C.:

Det er så også helt fair :)
Men netop dit syn på "forskellen på mænd og kvinder", gør vel også siden god ? - Hvis der havde været den sidste del information, som du synes mangler ? (slettet)
(64) 14-07-2012 kl. 18:06

Svar på indlæg nr. 1 af linepiigen:

Hvad jeg mener om forskruede børnebøger? At man skal diskutere og reflektere over dem og muligvis selv skrive nogle bedre. :)

Jeg vil ikke kalde det en syg tankegang eller perverst, nu mere en mangelfuld beskrivelse og lidt ureflekteret skrevet. Ifølge teksten, så går forfatteren ud fra at alle ved hvad en tissemand er og, beskriver derefter tissekonen uden at benævne den, hvorved barnet lære ordet tissemand og dens modstykke, tissekonen, bliver til revnen med hullet.
Så barnet lære at drenge har tissemænd og piger har revner med huller. Lidt besynderligt.

De fleste børn skal nok lære hvad der er hvad og hvordan og hverledes uden "Totte"-bogen. Men jeg ville have beskrevet begge køn og kaldt det ved navn, hvis jeg havde skrevet bogen.

Tak for din tankevækkende observation. :)

Redigeret 14-07-2012 kl. 18:12 (slettet)
(65) 18-07-2012 kl. 20:17

Svar på indlæg nr. 1 af linepiigen:

Nu har vi jo alle sammen ikke den samme holdning som dig, og personligt syntes jeg ikke børnebøger er forskruet.

I lige denne du viser, kunne forfatteren måske ha kaldt "revnen" en tissekone. Men det gjorde hun/han ikke, men det står så sikkert et andet sted som børn kommer til at se alligevel på et eller andet tidspunkt. Så ser det ikke som forkert eller mærkeligt, måske en lidt sjov måde at beskrive det på men det skader jo ikke sindet.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.