Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Straffeattest og job


 (slettet)
(1) 22-05-2019 kl. 10:56

Hej alle sammen
Jeg er en pige på 23 år, der har dummet mig meget. Jeg tog nogle grøntsager i Aldi og har derfor fået en bøde, der kommer til at stå på min straffeattest i to år. Jeg er færdiguddannet klinisk diætist (form for kostvejleder) om 1,5 år. Hvad er jeres råd til mig?
- skal jeg vente med at søge job til min straffeattest er ren?
- skal jeg være ærlig til en jobsamtale og fortælle om min dumhed?
- tror I, jeg har en chance for at få et job, når jeg er færdiguddannet?
Håber I kan hjælpe mig (slettet)
(2) 22-05-2019 kl. 17:01

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Der sker intet, hvis ikke du søger. Hvis du søger, kan det være, at du bliver ansat. Når det så er sagt, gør din situation det ikke nemmere for dig.
Jeg ville være ærlig omkring det uden at reklamere om det. Hvis den potentielle arbejdsgiver hiver dig ind til en jobsamtale og spørger til den, kan du forklare dit daværende valg. På den måde viser du, at ja, du har dummet dig tidligere, men samtidig at du er åben omkring det, så han/hun ved, hvad der bliver gået ind til. Og i langt de fleste, hvis ikke alle (se bort fra telesælgere), erhverv, er ærlighed supervigtigt.
Du har en chance, ja. Har du gjort det sværere for dig selv, ja. Umuligt, bestemt ikke. Hvis ikke du kan få et job, kan du prøve at blive selvstændig, det kræver dog, at du sætter dig ind i regler omkring at drive en virksomhed. Du kan læse meget om det på www.startvaekst.virk.dk.
Konklusion: søg, søg og atter søg. (slettet)
(3) 23-05-2019 kl. 13:34

Det er de færreste arbejdsgiver der efterspørge det. Medmindre du vil arbejde med børn og unge, social udsatte, svage og ældre så får du ikke brug for det. Hvis det står at du skal kunne fremvise straffeatest så skal du fortælle om det når du er til jobsamtale. Du skal ikke skrive det i dine ansøgninger.

Redigeret 23-05-2019 kl. 13:35 (slettet)
(4) 25-05-2019 kl. 06:15

De steder jeg har været ansat har de aldrig spurgt om min straffeatest :)HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.