Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Ufo, varulv, bigfood m.m (1/7)


 (slettet)
(1) 09-02-2014 kl. 00:50

Jeg håber at kunne lave en seriøst debat der ikke ender i platte kommentar eller total offtopic. Desuden ønsker jeg at holde spøgelser og ånder, genfærd mm udenfor debatten. Grundet jeg synes ikke ånder helt kan sammenlignes med overstående. Det skyldes jeg tror på at mennesker har en sjæl og går igen, ligesom jeg selv har oplevet meget, så for mig personligt findes der ånder, så det behøver jeg ikke debattere.


Nej ønsker at debattere overnaturlige fænomener som væsner fra det ydre rum og varulve. Egentlig har jeg aldrig troet på nogen af delene, MEN det var lige indtil jeg så en ret så interessant udsendelse om netop overstående. Det var så troværdig, at jeg faktisk måtte tvivle på om jeg tog fejl når jeg påstod at det ikke findes.


Kan det nogensinde bevises 100 % at det ikke findes. Ville skeptiker ikke synes altid kunne finde en forklaring, uanset hvad de bliver stillet overfor ?

Hvorfor er myter om varulve, bigfood og ufoer egentlig overhovedet opstået ? Hvis nogen mener de vitterlig har set en af overstående og vi forstiller os de ikke har, hvad er det SÅ de har oplevet som ikke kan forklares med andet ?

Hvad tænker i, tror i på det, hvis ikke så begrund, hvis i gør så begrund. (slettet)
(2) 09-02-2014 kl. 01:29

Svar på indlæg nr. 1 af Nattea:

Hvorfor betegner du væsner fra det ydre rum som overnaturligt?

Mht. liv på andre planeter.. Jeg kræver ikke beviser for at tro på det. Jeg synes bare, det virker mest sandsynligt, at vores planet langt fra er den eneste planet med intelligent liv. Når man tænker på, hvor mange galakser der er i universet. Hvor mange stjerner, der er til hver galakse. Hvor mange planeter, der kan være til de stjerner. Hvor mange måner, der kan være til de planeter.

Selvfølgelig er der en del ting, der skal falde på plads, før der kan være liv på en planet (eller måne), men der er også pæææænt mange chancer for, at kriterierne bliver opfyldt.

Vi er ikke engang sikre på, at der ikke er liv andre steder end vores planet her i vores lille solsystem. Så at man udelukker, at der er liv andre steder i universet end her, er i mine øjne langt mere absurd end det omvendte. Liv er sikkert en ganske naturlig del af universet. (slettet)
(3) 09-02-2014 kl. 09:15

Svar på indlæg nr. 1 af Nattea:

Bigfood fik miglid til at grine - det er "storfod", ikke"stormad". Fik mig lidt et grin, det var en sjov en.

For at slå ned på et par tilfældige ting, der faldt mig i øjnene i dit indlæg. Beviser:
Vi vil aldrig 100% kunne bevise at fx bigfoot ikke findes.
Varulve er lidt en anden ting, fordi vi logisk ud fra hvad vi "ved" (hævet over fornuftig tvivl) ikke har plads til dem - hvis du mener den version af dem, der rent faktisk skifter form.*
UFOer er lidt samme situation set herfra - det, der bedst giver mening, i forhold til hvor mange tvivlsomme observationer der er, er at jorden er en slags zoologisk have: rumvæsnerne ser på os, men må ikke forstyrreos, og dem vi ser er de sjuskede, dem der kradser på akvarieglasset.

Men det er et virkelig interessant spørgsmål du slutter med - mine bud, hver for sig:
1) Varulve:
Ren og skær mytologi - en skelnen man kan lave er mellem fakta og sandhed. Du kan sagtens bruge ufaktuelle eller kontrafaktuelle historier til at fortælle en sandhed. For eksempel, i Twilights kastrerede og overkontrollerede univers repræsenterer varulvene tiltrækningen ved en sund, god naturlighed **, og i Remus Lupin (Harry Potter) er lykantropien den mørke, ukontrollerbare side af naturen, noget der skal holdes i skak med teknologi (trylledrikke). Fordi vi identificerer med hovedpersonen i en historie, kommer der en masse ud af hvilke historier vi fortæller, så når Bella fravælger det fristende, sunde liv for at få et lorteliv som Edwards slave, er det en besked til alle gode teenagepiger om at det er hvad de skal gøre. Når Lupin på trods af lykantropien er en stor helt og et godt menneske, fortæller det at selv vores værste dæmoner kan modvirkes af kærlighed, så længe vi ikke lader frygten styrke dem.
Det er ikke tilfældigt at historier om varulve har skiftet i takt med vores syn på naturen, og det er faktisk ret interessant at sammenligne Harry Potter med Twilight - det kan godt være jeg bliver nød til at læse HP igenog twilight for første gang.
Men den korte opsummering:
Varulve er mytologi, en måde at fortælle sandheder uden de der irriterende fakta, der kan blokere den.
2) Bigfoot/Sasquatch:
Lidt mere ulden situation. Jeg holder på at lokale myter er blevet overtaget af kolonister. Men generelt, tænk på Yetier. Jeg ved der er en masse andre, men af en underlig grund kan jeg ikke huske nogen. Jeg tror det er lidt halvuniverselt at have store aber rendene rundt i mytologien, en "gentle giant", om man vil. En metafor, i tråd med ovenstående, der samler meget af det vi ikke ved til et enkelt væsen. Jeg kender ikke til meget mytologi omkring sasquatch, desværre, så jeg har ikke nogen gode bud på dem.*Der er fuckall mange slags varulve - de "originale" blev til fuldkomment normale, omend store og agressive, ulve uden nogen kontrol over det hver fuldmåne, og kun var sårbare overfor sølv (Niks, det er ikke kun vampyrer). Senere varianter spænder fra at de har kontrol over præcis hvilken del af sig selv de på hvilket tidspunkt de forvandler til at de er permanent halvulve, fra at de er uintelligente vilddyr til at de beholder al deres menneskeintelligens, fra at de er nogle svækling til at de er vampyrers ligemænd.
*Der naturligvis skal afvises til fordel for et dybt skadeligt forhold til en kontrollerende og magtmisbrugende verbalvoldsmand. (slettet)
(4) 09-02-2014 kl. 09:28

Svar på indlæg nr. 1 af Nattea:

Der er meget endnu, vi ikke kan bevise. Meget ved ikke ved om vores egne verdenshave og bare på landjorden i det hele taget.

Så jeg vil sige det er muligt, der findes forskellige slags dyr og væsner vi aldrig nogensinde har fået dokumenteret videnskabeligt. Men måske er blevet dokumenteret igennem myter, legender og i det hele taget historier af alle mulige slags.

Der er dyr vi tror som er uddøde, men har vist sig at eksistere alligevel, og sådan er det også når man opdager nye racer og arter.

Så vil sige det meste er muligt så længe vi holder os inde for rimelighedens grænser som vi kender til lige nu.

Der er endda opdagede indianerstammer som vi stadigvæk støder på.

Så som sagt, mulighederne er der for det meste. (slettet)
(5) 09-02-2014 kl. 10:01

Svar på indlæg nr. 1 af Nattea:

Kan det nogensinde bevises 100 % at det ikke findes. Ville skeptiker ikke synes altid kunne finde en forklaring, uanset hvad de bliver stillet overfor ?Det er derfor at det altid er den der påstår noget der har bevisbyrden.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.