Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Lorte licens (1/20)


 (slettet)
(1) 21-10-2015 kl. 02:44

Okay, kald mig bare flueknepper ikke. Men jeg sidder og læser Licensbekendtgørelsen på Retsinformation...
Fortæl mig lige logikken i at førtidspensionister kan blive frataget for at betale licens hvorimod studerende skal betale fuld licens - på samme vilkår som en familie på 6 personer med et tv i hvert rum?
Og diplomater kan også blive fritaget fra at betale licens? Diplomater, som udover en grundløn kan få et stedtillæg samt udlandstillæg jvf Udenrigsministeriet (som jeg tænker måske er liiiiige et par tusinde over udeboende SU...)

Derudover modsiger Licensbekendtgørelsen og Straffeloven hinanden;
Straffeloven paragraf 264 "med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted".
Dvs folk, der ikke har ærinde på min ejendom i for- og baghave med min tilladelse opholder sig ulovligt på min ejendom.

Men omvendt står der i Licensbekendtgørelsen paragraf 26: Stk. 3.
"Konstatering af licenspligt, jf. stk. 1, kan bl.a. ske ved licensinspektørens observation af licenspligtige apparater i husstanden, herunder hvis inspektøren observerer et apparat gennem vinduer synlige fra den offentligt tilgængelige adgangsvej til husstanden eller fra indgangsdøren til ejendommen. Herudover kan et licenspligtigt apparat konstateres ved, at licensinspektøren fra indgangsdøren til ejendommen kan høre tydelig lyd fra en udsendelse, hvis indhold og udsendelsestidspunkt efterfølgende kan verificeres"

Hvordan kan to love modsige hinanden så meget?!

Afskaf nu den lorte licens...

#Dybbølmøllemalerheltafhelvedestil (slettet)
(2) 21-10-2015 kl. 05:09

Du går ud fra, at alle bor i et hus med kæmpe have eller gang op til huset. Jeg bor i en lille lejlighed med en svalegang man skal gå hen af for at komme til dørene - Det er ikke min og der er fri adgang for alle og det er et vindue ud til den svalegang

Så de må ikke snige sig ind i din have og glo ind af dine vinduer, men de må gerne stå på svalegang (slettet)
(3) 21-10-2015 kl. 06:43

Svar på indlæg nr. 1 af Hollywood:

Licensen er fra en svunden tid - akkurat ligesom afgiftssystemet på biler. Der er ikke andet at gøre end at stemme på nogen der vil det anderledes næste gang der er valg.

Jo du kan selvfølgelig afmelde licensen og til gengæld leve med at licensmanden kommer rendende/ringer til dig i tide og utide... (slettet)
(4) 21-10-2015 kl. 12:40

Svar på indlæg nr. 3 af KennethT:

Jeg er enig. Vi bør alle afmelde. Sådan så licensmanden får enormt travlt! (slettet)
(5) 21-10-2015 kl. 13:42

Svar på indlæg nr. 1 af Hollywood:

True true, kender godt følelsen..HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.