Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Hvad er jeres madbudget? (1/5)


Anonym (Opretter)

(1) 28-08-2014 kl. 14:49

Som overskriften siger, synes jeg det kunne være interessant at høre hvad jeres madbudget ligger på Husk, at oplys om I er studerende etc.

Sagen er den at jeg er studerende med studiejob og derfor har lagt et budget på 1500 kr. om måneden(min del af madbugettet). Hvilket jeg har en idé om er ret fornuftigt og realistisk. Men da jeg snakkede med min kæreste om det synes han det var virkelig lidt og kunne ikke helt forstå det. Og da vi bor sammen, skal vi selvfølgelig finde ud af en fornuftig løsning.

Så derfor synes jeg det kunne være ret interessant at høre fra andre, hvor meget I bruger på penge om måneden? Også bare lige for at få et billede af hvad der mon er realistisk?

Redigeret 28-08-2014 kl. 14:49Anonym2

(2) 28-08-2014 kl. 15:05

Jeg synes det lyder rigtig realistisk..

Jeg bor også sammen med min kæreste, vi er godt nok ikke studerende, men vi har i over et halvt år lagt 1500 kr hver til mad - hvor dette beløb også har inkluderet håndsæbe, rengørings midler, vaskemiddel, opvaske middel, skyllemiddel, tandpasta, poser, og diverse andet til husholdningen.
Beløbet har været mere end rigeligt, vi lever godt, spiser lækker mad, gode bøffer og kan invitere familie og venner på mad hvor det også kan være en dyr steg. Slik og chips har også været inkluderet i beløbet, og mange måneder har vi haft overskud, som så er gået videre til næste måned, hvor vi så ikke behøvede hæve nye penge før 1-2 uger inde i måneden.
Vi har gjort det at vi hævede kontanter, så er det nemmere at have overblik og ikke bare bruge løs.

Men sådan noget som restaurant besøg har så ikke været med i beløbet. Det skulle man så selv lægge til, hvis man skulle det.

Jeg vil sige det er et fornuftigt beløb, men det handler stadig om at handle klogt, vide hvad der er en god pris på de enkelte varer, kigge efter tilbud og købe i en lidt større mængde når det er, og også være i stand til at spise rester og fryse nogen portioner ned engang imellem... (slettet)
(3) 28-08-2014 kl. 15:06

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Jeg har ikke noget budget. Jeg er generelt opmærksom på at handle billigt, købe butikkernes egne mærker og tjekke tilbud og anti-madspildspriser, og derudover forsøger jeg også selv at undgå for meget madspild hjemme, og er gået over til derfor ikke at købe for stort ind, da man så risikerer at miste overblikket over, hvad man helt reelt kan nå at spise inden det udløber. Derudover er jeg nok god til at spise mad, som andre måske synes er lidt kedeligt, jeg bestiller så godt som aldrig mad udefra, jeg drikker kun postevand, køber utrolig sjældent slik og godter, da jeg så æder det hele på én gang osv.

1500 kroner pr. måned burde være rigeligt til mad.

Og jeg er studerende.

En god idé er at lave store portioner mad, og så fryse ned i passende portioner lige til at tø op til senere måltider. På den måde kan man nemlig sagtens benytte sig af tilbud på f.eks. store pakker hakkekød. (slettet)
(4) 28-08-2014 kl. 15:50

jeg er studerende + har studiejob.
jeg har lagt 1500 til side hver måned til mad. Det er rigeligt, men nu er min arbejdsplads så også sød til at give mig mad med hjem Så bruger ikke 1500.Anonym (Opretter)

(5) 28-08-2014 kl. 16:10

Svar på indlæg nr. 2 af Anonym2:

Ja, med madbudget tænkte jeg også netop at det selvfølgelig er inklusiv håndsæbe, vaskemiddel, toiletpapir osv. Men uden restaurantbesøg, take-away etc.

Men virkelig dejligt at høre det er et realistisk nok beløb jeg har sat og at der altså er andre som lever fint med det. Mit mål skulle også bare være at kunne leve fornuftigt nok på det med en sparsommelig tilgang. Dvs. hverken spise økologisk gourmetmad, men heller ikke være nødt til at skulle leve på havregrød i flere dage for at kunne holde budgettet.

Og ja, naturligvis handler det om samtidigt at være økonomisk ansvarlig. Altså at holde øje med tilbud, sørge for at få brugt det man har i køleskabet, gemme rester og fryse mad ned etc.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.