Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

hjælp til papegøje (1/6)


 (slettet)
(1) 28-03-2015 kl. 12:13

Hej med jer. Jeg er i vildrede og frustration og håber i har nogle gode råd til hvad jeg dog skal gøre. Jeg har en rosa kakadue som er et år gammel ca. Vi har haft ham fra helt lille og håndopmadet ham. Her for et par dage siden begyndte han at få en bekymrende vane. Han er begyndt at bide i sine store fjer (vingefjer) og bide dem midt over, hvorefter han bider resten af fjeren fra hinanden. Han plukker ikke decideret sig selv og han bider ikk ind til kødet, men i løbet af en dag ligger der så mange fjer i bunden af buret at det mest af alt minder om en due der er eksploderet, og på ham selv sidder en masse hårde stumper af fastsidende fjer som er flosset til alle sider. Vi ved han er en aktiv papegøje race, og har ham også ude det meste af dagen når vi har muligheden. Vi troede det var fordi han kedede sig først så vi gav ham mere opmærksomhed og flere ting ind i buret som han kunne lege med eller bide i. Vi har også prøvet at give ham selskab af en anden papegøje, og vi har prøvet (hvilket vi stadig gør) at sprøjte vand på ham når han begynder at bide i fjerene igen, men som i måske kan regne ud har det ikke virket så godt og vi kan desværre ikke være om ham 24/7 så nu er vi på bar bund. Er der nogen som har råd om hvad vi kan gøre, evt. selv har erfaring med lignende situation? Vi har overvejet dyrlæge men vil helst prøve andre løsninger først. Håber virkelig nogen kan hjælpe! (slettet)
(2) 28-03-2015 kl. 12:42

Svar på indlæg nr. 1 af KunAmanda:

Det kan være det er hans fældningsperiode? Så burde hele fjer falde af, det kan godt gøre lidt ondt på dem, men fjerene kommer igen :) (slettet)
(3) 28-03-2015 kl. 12:46

Svar på indlæg nr. 2 af grettle:

Det havde vi også tænkt på at han måske havde nye rør som klør og han derfor bider i dem, men det ser desværre ikk ud som om det er grunden og fjeren falder ikke naturligt af, han bider dem over og ødelægger dem (slettet)
(4) 28-03-2015 kl. 12:47

Svar på indlæg nr. 3 af KunAmanda:

Så kan det være stress, er i nok sammen med ham? Store fugle kræver meget opmærksomhed (slettet)
(5) 28-03-2015 kl. 13:00

Svar på indlæg nr. 4 af grettle:

Vi er så meget sammen med ham som muligt men vi er jo også på arbejde en del timer. Men ja han er meget aktiv og kræver os mere opmærksomhed end så mange andre arter, men det synes vi os vi gir ham. Og det er først kommet inden for de sidste par dage, og vi har ikke ændret adfærd siden vi fik ham. Vi arbejder ikke mere end vi gjorde dengang, og vi er ikke flyttet eller skændes meget eller noget i den stil hvor man tænker han kunne blive påvirket .HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.