Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

At flytte en voksen kat (1/5)


 (slettet)
(1) 27-06-2014 kl. 20:25

Sagen er den, at jeg snart tar hjem fra spanien, for at flytte tilbage til Odense. Mine forældre har i den forbindelse spurt om opr. min kat, som pt. bor hos de, kan flytte hjem til mig.

Jeg er rigtig glad for ham, så det vil jeg som udgangspunkt gerne have; men jeg ku' godt forestille mig lidt vanskeligheder ved at flytte ham. Her er lidt facts:

- Han er 9 år gammel
- han bor nu på landet med store græsarealer og marker, samt et stort hus - men opholder sig typisk kun indenfor.
- jeg bor i et familiekvarter i Odense med en lille have og store græsarealer, børnefamilier og en del både hunde og katte.

- Han er vant til at forsvare eget territorium, så den del tror jeg ikke bliver noget problem.

- Grunden til de vil flytte ham, er også at han nu bor med en meget ældre kat (19 år), som han er meget på nakken af, og de vil gerne give hende fred.

Har nogle af jer erfaring med at flytte en voksen kat fra land til "by"?

Redigeret 27-06-2014 kl. 20:26 (slettet)
(2) 27-06-2014 kl. 20:38

Svar på indlæg nr. 1 af Turn-up:

De burde ikke være noget problem. De fleste katte er dog mega kæmpe vanedyr, så jo mere "hjemligt" du kan få det til at virke, jo bedre.

Du kan med fordel tvinge katten til at være inden for et par dage, så den kan sætte duftspor og andet gøgl rundt omkring. Når den endelig skal være ude, skal du helst have døren åben, så den altid kan komme hjem. (slettet)
(3) 27-06-2014 kl. 20:41

Svar på indlæg nr. 2 af TueBr:

Det lyder godt. Hvordan med kattebakke? den er vant til at gå udenfor, men hvis jeg skal holde den indenfor (har læst 14 dage et sted), kan den så finde ud af pludselig at bruge kattebakke tror du? eller skal jeg bare lade den gå ud? (slettet)
(4) 27-06-2014 kl. 20:54

Svar på indlæg nr. 3 af Turn-up:

Det kommer helt naturligt at katte hellere vil bruge grus og jord hvor de kan grave det ned. Jeg har selv haft en udekat der blev til en indekat, den brugte kattebakken uden problemer. Afhængigt af katten kan den dog godt finde på at brokke sig over at den skal skide indendørs.

Katte kan dog i visse tilfælde pisse for at markere territorium (især steder hvor du også er, som seng, sofa og så videre, for at "beskytte" dig mod andre katte), men det er ikke noget jeg har oplevet.

Redigeret 27-06-2014 kl. 20:54 armypanda, 32
(5) 27-06-2014 kl. 23:22

Svar på indlæg nr. 3 af Turn-up:

Jeg kan så af erfaring sige, at 14 dage ikke altid er nok, du er nødt til. at bedømme katten, hvis du forstår.

Jeg har selv prøvet noget ligende, tidliger boede vi på en nedlagt egendom, sammen med vores kat, vi ville så flytte i noget andet, og fandt en lejlighed i en mindre by,

vi havde også læst det med de 14 dage, så det gik vi efter, men første gang hun så kom ud stak hun af, og vi fandt hende først en uge efter, på vores gammel adresse, ca. 10 km fra hvor vi flyttede hen.

Den bedste måde, er ikke bare at lukke katten inde i 14 dage, men også gå tur med den, med snor, så katten også får en fært af omgivelserne.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.