Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Brev til eks'en - et sidste håb om et forhold igen (1/3)


 (slettet)
(1) 07-02-2015 kl. 14:26

Hej. Jeg er en meget ulykkelig mand lige nu da jeg for et døgn siden (selv) slog op med min kæreste. Vi havde kun været sammen i lidt over en måned, men mange diskussioner og mudderkastning skabte friktioner i forholder gentagne gange, hvilket resulterede i, at jeg i går valgte at gå min vej og sige, at jeg aldrig ville se hende igen.

For at være ærlig føles det som den værste beslutning, jeg har taget i mit liv, da jeg allerede i toget på vej hjem til Jylland fra Kbh kom af med min vrede og i stedet følte, at jeg lige havde ødelagt forholdet med kvinden, der for mig føltes som THE ONE. 2 gange tidligere har vi været tæt på at gå fra hinanden grundet heftige diskussioner, hvor hun (og også lidt jeg selv) har kritiseret hinanden for alverdens ting og sager. Vi er begge meget følsomme, så vi tager uheldigvis også ting meget personligt, men kan tilsyneladende ikke lade være med at kommentere problemer med hinandens måder at agere på. Flere i min omgangskreds havde kraftigt rådet mig til at slå op med hende og i går, da bægeret flød over hos mig efter hun ikke ville snakke til mig, fik jeg nok og afreagerede. Allerede i toget hjem var jeg som sagt sikker på, at det var dybt forkert af mig at gå fra hende, da jeg stadig har mange følelser for hende og at vores forhold aldrig fik en fair chance meget grundet store problemer i hendes og mit privatliv ved siden af forholdet.

I en SMS skrev jeg i går mange gange undskyld og gjorde det klar for hende, hvor forkert jeg havde båret mig ad og hvor forkert det føltes at være væk fra hinanden. I morges skrev hun på en lidt overrakende respektfuld måde, hvor hun roste mig for at være det menneske jeg var, men at hun ikke kan tåle mere drama i hendes liv og at grænsen i går blev overtrådt ved at jeg gik.
Jeg er ubeskriveligt ked at hvad jeg har gjort da jeg virkelig ikke føler, at jeg vil finde en kvinde som hende igen! Hun matcher utroligt meget hvad jeg netop søger og hun var den første kæreste i mit liv. Har aldrig følt noget for nogen før som jeg gjorde for hende. Derfor har jeg vovet at skrive en kladde til en ny (og nok aller sidste besked til hende) som jeg lidt håber på at sende hende om nogle dage. Min grund til at skrive der er, at hun grundet hendes hidsige temperament selv lader hendes vrede styre meget og at hun har tendens til at lade hendes hjerte styre mere når hun er rolig.
Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres respons til hvad jeg har tænkt mig at skrive til hende og høre om andre har erfaring med en lignende situation..Btw. skriver jeg, at hun ikke skal tro jeg anretter skade på mig selv, da hun har slemme associationer om det fra andre mænd i hendes liv.

"Kære Natacha. Jeg har det meget dårligt med at skrive til dig igen, da jeg lidt frygter at det vil genere dig mere end gavne. I så fald vil jeg gerne undskylde og jeg vil lade dig komme videre med dit liv i fred. Jeg savner dig mere end jeg kan beskrive med nogen ord! Jeg tænker stadig på dig nærmest hele tiden og jeg ikke lade være med at sidde og kigge på de mange billeder, jeg har gemt af dig, som får mange tårer frem, da de minder mig om den mest fantastiske unge kvinde, jeg har mødt i mit liv. Lige nu fylder alle de dejlige stunder med dig kun og den gensidige følelse af glæde, tiltrækning og tryghed jeg fornemmede. Følelsen jeg havde fået på det sidste og stadig har er, at jeg virkelig ønsker at være fyren, der gør en forskel for dig i dit liv. Lige meget hvor såret jeg er blevet af vores diskussioner, kan jeg ikke stoppe med at føle en reel kærlighed for dig, hvilket jeg i sandhed mener! Alt for sent ift. dig har jeg følt så meget (og turdet give udtryk for det) og fornemmet, at vi matcher hinanden på så utroligt mange punkter. Må erkende at jeg ikke tror jeg nogensinde vil finde et menneske som dig igen og har svært ved at give slip på de vidunderlige fremtidsforestillinger jeg havde med dig ej heller de gode minder. Når det er sagt, skal du dog ikke være nervøs for om jeg anretter skade på mig selv! Jeg skriver ærligt fordi, hvis du en dag kommer til at føle, at potentialet i forholdet med ham jyden aldrig helt blev undersøgt nok, håber jeg du vil gøre dig selv den tjeneste at prikke til ham, for måske er hans følelser og håb ikke forsvundet endnu. Jeg håber også at du klarer den og finder kræfterne til at klare dig igennem dit bachelorprojekt og få den uddannelse, du fortjener og har arbejdet så hårdt for. Hvis jeg mirakuløst skulle få en chance for at være en del af dit liv igen, må du tro mig når jeg understreger, at jeg ikke vil tilføre mere drama til det. Jeg vil aldrig forlade dig som jeg gjorde sidst og tror inderst inde aldrig at jeg vil forlade dig igen! Mine egne problemer skal ikke gå ud over dig som de før har gjort og jeg er villig til i højere grad at håndtere konstruktiv kritik om nødvendigt da du absolut er det værd for mig! Men igen, hvis jeg ikke får en chance for at bevise det, må jeg også acceptere det og tage det. Det er lettere sagt end gjort at undgå at slå sig selv i hovedet over en udført handling, der kostede mig forholdet med kvinden, jeg stadig føler var den helt rigtige for mig. Min største drivkraft er at skabe glæde og tryghed for dig, men hvis jeg ikke har fortjent den mulighed, håber jeg at en anden mand kan give dig det du søger, da en lykkelig fremtid for dig betyder rigtigt meget for mig. "

De bedste hilsner og ønsker, Mark

Redigeret 07-02-2015 kl. 14:30 (slettet)
(2) 07-02-2015 kl. 14:34

Svar på indlæg nr. 1 af Half man half english:

Først og fremmest vil jeg gerne undskylde for ikke at give et langt og meget uddybende svar, men jeg synes, at det i bund og grund er meget simpelt, so here goes:

Når man så kort inde i et forhold allerede støder ind i så mange problemstillinger, så er det ikke umiddelbart meant to be. Det er meningen, at det i starten skal være helt fantastisk, alt skal glide, og man skal flyve på en lyserød sky. Diskussioner, skænderier og problemer kommer med garanti senere. Hvis de allerede er der fra starten, så bliver det oftest (ikke altid selvfølgelig) bare værre derfra.

Da min daværende kæreste og jeg gik fra hinanden, havde jeg det som dig. Jeg fortrød, jeg var frustreret, jeg var ked af det, og jeg havde det mildest talt elendigt. Jeg skrev også et brev til hende... og lod den ligge der. Jeg fik det aldrig sendt. Jeg tror mere, at jeg havde brug for at skrive det brev til mig selv, så jeg kunne komme lidt videre. Og du vil også komme videre. Selvom det ikke virker sådan, så er jeg sikker på, at du nok skal kunne se fornuften i, at I ikke er sammen mere, for det er jo sket af en grund. Og du er trods alt en klog mand.

Jeg håber, du kommer igennem det. (slettet)
(3) 07-02-2015 kl. 14:48

Svar på indlæg nr. 1 af Half man half english:

What ?!
Du opfører dig som en på 16 der lige har oplevet en brøkdel af hvad kærlighed vil sige.. En snært af sommerfugle i maven, og straks tror at det er din eneste ene.

I har været sammen i lidt over en måned og allerede nu har i været ved at gå fra hinanden 2 gange tidligere..
Det er måske nok den ringeste start på hvad der skulle være et godt forhold, jeg nogensinde har hørt!

Din besked til hende, HVORFOR skriver du undskyld ? Hvis hun ikke har fattet det allerede nu, at du undskylder, så er hun jo en komplet idiot.

HVIS du endelig vil forklarer hende hvordan du har det, så forklar det! I stedet for at komme med en lam undskyldning.

Lyt nu til situationen, lyt til dine omgivelser.. Alting skriger lige ind i dit fjæs du skal finde en anden ! (slettet)
(4) 07-02-2015 kl. 14:53

Svar på indlæg nr. 1 af Half man half english:

Du får et svar herfra, som er baseret mest af alt på evolutionær psykologi, som ikke kan forklare alt men som giver gode bud. Derudover bruges der kognitions psykologi

Jeg tror desværre det bliver svært for dig at få hende igen. Kvinder værdsætter stabilitet meget højt fra naturens side, når jeres forhold er så ustabilitet kan hun kanalisere den ustabilitet over på dig, som om at det er dig der er en ustabil person hvilket gør dig meget ikke-attraktiv. Hvis i så også er uenige om mange ting (som kan give konflikter, måske er det en af grundene til i har så mange konflikter?) vil dette også gøre dig mindre attraktiv. Det lyder måske som om det ikke er så slemt, men det vil svare til at din kæreste lige pludselig mistede hendes udseende og slet ikke levede op til de krav du har kropsligt til en kvinde. Så hurtigt kan det skifte for kvinder.

Derudover er du blevet associationen på dårlige oplevelser. Det lægger meget dybt i hendes hukommelse lige nu.

Hvis du vil vise hende, at du er det værd kan du ikke gøre det igennem samtalens kraft. Hun ved du prøver at overbevise hende om, at du er noget andet end det hun oplever. Hun tror du prøver at ændre hendes overbevisning. Mit bedste bud er at lade det lægge, hun skal glemme alt det dårlige mellem jer før hun kan snakke til dig uden at se dig som "ham idioten med det store temperament, som skred fra mig". Hvis du vil udfordre den tankegang, bliver du nødt til at holde afstand fra hende. Afstanden kan gøre hun tager den ide hun har om dig op til revision, men hun vil beholde den hvis du kontakter hende. Det sker på baggrund af en bias, hvor vi mennesker laver teorier om verden som vi konstant prøver at bekræfte. Hun har haft dårlige erfaringer før dig hvor hun tror "de mænd ændre sig aldrig" og hver gang du ligner nogen af de andre mænd du har haft, så ligner du mere dem. Jo mere du ligner dem, jo mere vil hun bekræfte sin egen teori om at du er en tabt sag der aldrig bliver bedre.

Dit bedste våben lige nu og her er stilheden, både for at du måske selv kan komme videre men også for at hun kan begynde at tvivle om hun tager fejl omkring dig (slettet)
(5) 07-02-2015 kl. 15:24

Jeg vil sige: Kom videre.

Du skriver at du tror hun kunne være THE ONE, men jeg reagerer lidt på, at I kun har været et par i omkring en måned og allerede har været tæt ved at gå fra hinanden TO gange - samt haft en masse skænderier og diskussioner Det er dælme MEGET drama på kun én måned og det lyder som et MEGET ustabilt forhold, både i praksis og også emotionelt, for jer begge. Jeg tror simpelthen ikke, at I er gode for hinanden - og hvorfor ville et forhold, hvor man allerede første måned er så meget i totterne på hinanden og har været ved at skride?
De første måneder burde jo være fyldt med nyforelskelse, lyserøde skyer osv. Ikke skænderier, diskussioner, drama og ustabilitet.

Helt ærligt. Baseret på dine egne svar i debatten, på andres indlæg, lyder du jo generelt som en fornuftig mand. Så kan du ikke selv se, at det her jo er helt forkert?

Og så vil jeg tilføje, at jeg har det som din eks. Jeg kan sagtens skændes og diskutere med min kæreste - men GÅR vedkommende, altså slår op - jamen SÅ er det SLUT. Jeg kan slet slet ikke ha' hvis folk de slår op i vrede og skrider, for så at komme kravlende og ville tages tilbage, når de har dampet af og er faldet ned igen Det er alt alt alt for ustabilt - og så er det også bare meget lidt voksent og modent at slå op og derefter udvandre, midt i et skænderi.
Så vælger min kæreste at ende det og skride på den måde - jamen så "hej hej", for så håber jeg at han/hun er klar over, at det har konsekvenser Mit liv er ganske enkelt for kort til "on/off" forhold, hvor man slår op i vrede og så finder sammen igen. Jeg vil have en kæreste jeg kan stole på, støtte mig til og som jeg VED hvor jeg har. En kæreste der ikke bare udvandrer og "slår op" hvis vi ramler sammen i et skænderi.

Nej, du skal ikke undskylde. Du HAR jo allerede fortalt pigen hvordan du har det, hvad du føler og at du har fortrudt din handling. Hun har så svaret dig, at hun (lyder det til) tager imod din undskyldning og lytter til dig, men at hun simpelthen ikke kan fungere med det drama og den ustabilitet i sit liv - bl.a. pga hendes fortid."HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.