Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Revselsretten


Anonym (Opretter)

(1) 25-04-2015 kl. 16:57

Jeg snakkede med en veninde som er skolelærer. Hun fortalte at hun bruger utroligt meget tid på at holde ro i klassen frem for at undervise. Hun mener at problemet er, at forældre ikke opdrager på deres børn mere.

Mit spørgsmål er om respekten for forældrene er forsvundet som det er tilfældet med lærerne. Jeg tror konsekvens pædagogik er blevet så meget et tabu i Dk, at der ikke længere er konsekvenser i de danske hjem. Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg børn opførte sig bedre før afskaffelsen af revselsretten, da konsekvens var en reel ting.

Hvad tror i? (slettet)
(2) 25-04-2015 kl. 19:48

Mange børn osv har svært ved at "forstå", hvorfor de har gjort noget forkert. Du kan snakke til dem dagen lang, men du er nødt til straffe dem konkret på den ene eller anden måde. Det behøver ikke være fysisk, du kan også bruge andre former for straf såsom eksempelvis klassikeren, skrammekrogen. Du kan også udelade dem fra fællesskabet midlertidigt, feks ved at lege en leg de ikke må være med til.

Jeg mener dog ikke, at der er noget i vejen med fysisk afstraffelse, såfremt det ikke gives uden grund og at det ikke fører til permanente skader. Jeg mener dog, at andre former for straf er at foretrække. (slettet)
(3) 26-04-2015 kl. 16:58

Svar på indlæg nr. 2 af AndenAnda:

Nu har jeg op til flere kammerater som har fået prygl, både med hånd, bælter og diverse ting der var nær deres fædre i øjeblikket.

De har ikke fået prygl uden grund men når de har gjort noget "forkert" jeg oplever at det absolut ingen indvirkning har at bruge fysiske konsekvenser, de er simpelt blevet helt kolde overfor det og mere hærdede og har selv fået et behov for at komme af med deres vrede som går udover andre mennesker som ikke har fortjent det.

Så jeg er på ingen måde enig i at det okay at bruge fysiske konsekvenser.

Jeg kommer selv fra et hjem med vold, dog har jeg aldrig haft nogen konsekvenser, som så også har haft sine konsekvenser for min tilværelse, nemlig en trang til at komme af med sin vrede, som også endte ud i jeg har sat 3mdr i fængsel for vold.

Anyways så mener jeg ikke vold hører til nogen steder, det et tegn på afmagt, hvis du ikke kan finde andre redskaber til at opdrage dine børn end at slå dem, så du sku ikke egnet som forælder i mine øjne.

Jeg vil til hver en tid mene at alle andre former for konsekvenser skal bruges, jeg mener ikke på nogen måde at "vold" som det jo faktisk er hvis du bruger fysisk konsekvens bringer noget godt med sig :)HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.