Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Terrorisme (1/4)


 (slettet)
(1) 30-03-2015 kl. 18:11

Siden 11. september 2001, har man mange vestlige personligheder nærmest sat lighedstegn mellem muslim og terrorisme. De sidste stykke tid har nogle dog prøvet at beroligere folk med, at de ikke sætter lighedstegn mellem Islam og terrorisme. Alligevel ser man gentagne gange politikere, pressefolk og diverse mennesker går efter muslimer, hver gang der opstår "voldshandlinger" begået af muslimer. Det bliver straks bedømt som terrorisme.

Fornylig har der været et flystyrt (Germanwings) med 150 døde til følge . En 28-årig tysk andenpilot (angiveligt) med vilje forårsagede denne ulykke. Jeg har ventet flere dage på at høre de sædvanlige terrordommere (Politikere, debattører m.fl.) at fordømme eller bede en befolkningsgruppe om at tage afstand fra denne terrorisme. Men jeg har ventet forgæves at høre fra de førnævnte mennesker. Derfor har jeg stillet de her spørgsmål til mig selv:

Hvorfor er alle de her højtråbende mennesker så tavse?
Er det fordi manden ikke er muslim/ har arabisk/mellemøstlige udseende?
Er voldshandlinger kun terrorisme, hvis gerningsmanden er muslim/mellemøstlig (eller kommer fra et andet "3. verdensland")?

Under min tankerejse stødte jeg ind på denne her artikel, som jeg synes er værd at læse.
mic.com/articles/113896/everyone-s-...

Artiklen beskriver meget godt mine observationer og er hovedfokus i denne debat. I må gerne debatter artiklens indhold.


Redigeret 30-03-2015 kl. 18:15Spørgsmål: Er du enig i artiklens indhold (fra mic.com)?

1. Ja 37,50% (3)
Kvinder, 12,50% (1)
Mænd, 25,00% (2)

2. delvis enig 12,50% (1)
Kvinder
Mænd, 12,50% (1)

3. Uenig 37,50% (3)
Kvinder
Mænd, 37,50% (3)

4. Det ved jeg ikke 12,50% (1)
Kvinder, 12,50% (1)
Mænd

 (slettet)
(2) 30-03-2015 kl. 19:46

Det er ikke min erfaring at muslimer bliver kædet sammen med terrorister, der findes mange eksempler på kaukasiske terrorister, Der kan man f.eks nævne breivik, og tyske andreas fra nyere tid, går du tilbage har vi stalin, hitler samt en masse andre - Tror at folk har nød til at sætte et ansigt på deres frygt, og det ansigt er nød til at være onde hold. Man ser det ofte i medierne, Endnu en muslim har udøvet terror. Det er bare sjældent man høre om kaukasiske terrorister da det ikke sælger i medierne (slettet)
(3) 30-03-2015 kl. 20:19

Svar på indlæg nr. 2 af mikkelicious:

Tak for dit svar. Politikerne stod ikke i kø for at bede alle kristne/hvide mennesker/Vesten/højreorienterede om at tage afstand fra Brevik eller andreas. De havde heller ikke så travlt med at tage afstand fra det i omgang, der kommer i nærheden af deres kritik af muslimske "terrorister". Folk begyndte heller ikke at angribe norske/tyske kirker/bygninger (ikke fordi man skulle). Det er for at nævne folks reaktion over for muslimer.

Det sælges ikke, fordi kun terrorisme fra "de andre" ses som ondskab.
En lille påmindelse: Der bruges ikke betegnelse kaukasiske i artiklen men dog hvide .

Redigeret 30-03-2015 kl. 20:24 (slettet)
(4) 30-03-2015 kl. 20:38

Svar på indlæg nr. 1 af Charmetrold:

Jeg har ikke lige fået læst artiklen, men vil gerne komme med et indspark.
Jeg beklager meget at sige det, men vinderne skriver historien og dem der bliver beskyldt er dem, der virker svage eller har andre holdninger end flertallet. Derudover er der også salg i medierne ved at kalde det terror. Især hvis man har et klientel, der har et had overfor visse befolkningsgrupper, desværre. (slettet)
(5) 30-03-2015 kl. 22:40

Jeg tror mere det er pga. det som ligger bag i handlingen.

Piloten prøvede nok ikke at terrorisere, men derimod at dræbe sig selv pga. psykiske problemer.

Omar eller Breivik f.eks prøvede at terrorisere eller starte en "revolution".

Med det sagt har du ret i, at det ord er udvandet ligesom racisme er.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.