Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Borgerforslag


Anonym (Opretter)

(1) 15-08-2018 kl. 11:26

Hej.
Hvad er din holdning til borgerforslag?
Er det et vigtigt skridt I demokratiets retning, der sørger for at de ideer, der ligger folket på sinde får talerør trods visse politikeres modvillighed? Eller er det et useriøst foretagende, der drives frem af dets popularitet på de sociale medier uden at folk gør sig de store overvejelser og research? Måske noget helt tredje?

Hvad mener du? (slettet)
(2) 15-08-2018 kl. 18:32

Svar på indlæg nr. 1 af Anonym:

Ideen om borgerforslag er god. Der er bare det med, at ideer i denne forstand kan formudres af populistiske (men ikke gennemtænkte) holdninger, hvilket er grunden til at det ikke altid fungerer optimalt. Hvis det skulle gøres bedre, skulle der kunne vedlægges noget dokumentation på at borgeren har researchet en smule (minimum 24 timer, gerne mere) og ikke bare "råber højt". Så skal den igennem en uvildig gruppe af mennesker, der sagligt gennemgår forslaget for at se, hvorvidt det er en mulighed, eller blot er et urealistisk ønske.

Ved godt, at det ødelægger lidt ved borgerforslag for nogle, men hvis man skal have noget fornuftigt igennem, må det være vejen, som jeg ser det. Jeg er naturligvis indstillet på at ændre min holdning, hvis der er en anden bedre udvej. Silverflame, 28
(3) 08-09-2018 kl. 07:48

Svar på indlæg nr. 2 af Schwischer:

Jeg er enig.
Hvis man blot ønsker politisk opmærksomhed omkring noget er der andre måder at forsøge at få det på. - Skrive personligt til dem eller skrive læserbreve, debatindlæg, kronikker mv.
Hvis man så faktisk har en idé til et lovforslag eller en lovændring bør man også have researchet bare lidt hvad det eventuelt ville kræve. (slettet)
(4) 10-09-2018 kl. 09:37

Svar på indlæg nr. 3 af Silverflame:

Både hvad det vil kræve, men også bare en smule, hvilke konsekvenser det vil have. Og ikke kun de "positive", for hvert nyt lovforslag kan have vidtrækkende konsekvenser. Både positive og negative.HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.