Få adgang til HOT.dk

Opret din egen gratis profil og se mere på HOT.dk!

Opret gratis profil

Har DSU ret i at man bør frygte mindsteløn?


 (slettet)
(1) 04-05-2015 kl. 22:53

Nu hvor at DSU er så klade for at bruge en tale, som der er ved at være nogle år gammel; om at Tyskland har fået indført en mindsteløn på 9 euro/timen (ca. 67,5 kr/timen) og at vi her i Danmark er nødt til at stile efter lign. lønninger for den laveste arbejdsklasse.

Lad os sige at vi idag har Søren som bor i Danmark, der tjener 100 kr/timen og arbejder 8 timer dagligt i 220 dage. Det giver ham en løn på hele 176.000 kr/året før skat.

Lad nu tager Hans som bor i Tyskland. Han tjener de 67,5 kr/timen og arbejder ligeså meget som Søren og tjener altså kun sølle 118.000 kr om året før skat.

Så er det her hvor at socialisterne sjovt nok stopper udregningen. For selvfølgelig, så kan enhver nu se, at tyskeren altså tjener godt 60.000 kr mindre om året end danskeren.

Lad os nu beregne skat:
Tysk skat : tyskland.um.dk/da/om-tyskland/at-bo...
Dansk skat (gå ind på skats hjemmeside)

Men Søren får efter skat: 122.070 kr om året
Imens Hans får efter skat: 102.937,5 kr om året.

Derudover skal man tænke på at Danmark har 25 % moms, hvorimod at Tyskland kører på 19 % moms af alt (undtagen fødevarer, der er der 7% moms)
Generelt så er det altså ret meget billigere på stort set alle fronter at bo i Tyskland...Så hvorfor er vi så bange her i landet, at acceptere at der er flere som får mindre i løn, men derimod sænker skatterne? Flere kommer i arbejde og selv kontanthjælpsmotagere kan arbejde ved siden af kontanthjælpen skattefrit (de første 7000 kr hver måned)

Er der nogen som vil forsvare de socialistiske partier, som endnu ikke har kommet op med en plan.. selv ikke under deres regeringstid udover at sælge ud af landets faste indkomster, for ikke at gå konkurs... (slettet)
(2) 05-05-2015 kl. 00:21

Svar på indlæg nr. 1 af Hiker:

Højrefløjen har heller ikke kunne løse det problem, selv om de har haft magten flere gange. Så vidt jeg ved er der mange tyskere i arbejde, der måtte søge socialhjælp. Deres mindsteløn gør, at de ikke kan leve af deres arbejde ( www.altinget.dk/artikel/tyske-loenn... Så selv om Tyskland har lavebeskatning og moms, får Hans ikke så meget ud af det. Danmark bruger også flere penge til sundhedssystemet end Tyskland. Det betyder, at Hans kommer til at bruge flere penge end Søren, hvis de begge to bliver syge. Finansiering af det tyske sundhedssystem bygger hovedsageligt på lovpligtigt privat forsikring ( www.denstoredanske.dk/Krop,_psyke_o...

Skattelettelser får heller ikke nødvendigvis flere til at arbejde ( www.information.dk/302359)

Der er stort kapital, der ryger til skattely i stedet for at skabe flere jobs. Så mindre skat er ikke nogen garanti for, at der ville skabes flere jobs. Hver sjette tyskere levede under fattigdom i 2014 ( piopio.dk/hver-sjette-tysker-lever-...


Redigeret 05-05-2015 kl. 00:22 (slettet)
(3) 05-05-2015 kl. 07:21

Svar på indlæg nr. 2 af Charmetrold:

Højrefløjen har ellers handlet som man bør... Højere skattetryk i gode tider - lavere i dårlige tider.
Dog har du ret; problemet med politik er at de skal finde 90 mandater og de har været ude i konstant at skulle arbejde med et socialistisk parti (DF), fordi at de andre røde partier blot har nægtet fra start at hjælpe...

De tyskere der skal søge socialhjælp er østtyskere. Det er faktisk derfor at man lavede minimumsløn. Det er blot en del af deres 2020-plan, som de startede på i 2011 (så vidt jeg husker - kan godt være noget før).
Er noget i tvivl om din artikel. Der står nemlig ikke hvilke sociale ydelser de beder om? En social ydelse en fattig i Tyskland (under 50.000 euro om året / 375.000 kr/året), har ret til gratis sundhedsvæsnet uden forsikring.
Så jo, Hans har stadig mere frihed end Søren. (Men bliv endelig ved med at finde eventuelle områder. For så kan vi jo lige få klargjort det. :) )

LA ønsker : 5000 (efter skat) i kontanthjælp + op til 7000 kr skattefrie kroner tjent på arbejde ved siden af. Så hvis du tjener under 144.000 kr om året, så kan du få suppleret det med kontanthjælp.


Altså ikke automatik 100 % - men, tendensen er der, at der vil opblomstre mange nye arbejdspladser i det private, ved skattelettelser. Det er blot ren empiri man tager udgangspunkt i. Vi har nemlig ellers ordentlige vilkår og rammer for virksomheder.

www.denoffentlige.dk/folketinget-ik...

Altså - 650.000 i Danmark er i risikozonen (11,8 %). Tyskland står den på ca. 9 % ..
Husk at det er EU's definition af fattigdom - det er ikke FN's. :) (slettet)
(4) 05-05-2015 kl. 12:34

Svar på indlæg nr. 1 af Hiker:

Nu vi snakker om at underminere landets faste indkomster ... Fogh-blokken (som kun de virkelig uvidende eller ekstremt fanatiske vil kalde socialistiske) blokerede konsekvent alle forsøg på at lave nogen form for international indsats mod skattesnyd, forærede Mærsk 20 år meres nordsøolie, saboterede en af vores mest lovende industrier (vindmøller) ... (Og ja, jeg er godt klar over at socialdemokraterne solgte DONG til et firma, der ikke engang lagde skjul på at de ville lave skattefiduser - min pointe er at det skam ikke kun er socialister, der er økonomisk uforsvarlige)

Nu til dit indlæg:
Hvis du på nogen måde kan sikre mod løndumping og grov udnyttelse, er der ikke set fra et SOCIALLIBERALISTISK VENSTREORIENTERET (som er hvad du hentyder til - i socialisme eksisterer løn overhovedet ikke) ikke noget problem, andet end historisk. Den danske måde at pacificere og umyndiggøre masserne* på har været via fagforeningers krav om en levedygtig løn, men man kan sagtens forestille sig andre modeller - for eksempel noge tlignende SU-systemet, hvor der er et væld af legater, kollegier og rabatter som den seriøse studerende kan bruge til at skære ned på sine elveudgifter, eller et system hvor alle kan hente nærende, men ulideligt ulækker, mad og har adgang til fælles sovesale og omkring 5 minutters bruser om dagen.
Kort sagt, kan du sikre mod fattigdoms konsekvenser (hjemløshed, sult og hygiejneproblemer), er der ikke noget problem med lave lønninger. Fordidu foreslår noget så ekstremt som ingen mindsteløn, har jeg valgt nogle ekstreme modtræk - mulighed for gratis dækning af visse basale behov.
*Idet jeg påstår at velfærdsstatens formål er at forhindre folk i at kræve hvad de fortjener - på linje med Hanauer, Julius Cæsar og for den sags skyld Bismarck. Grudntanken er,a t så længe nogle kan sparkes til go ses ned på, er middelklassen tilfreds, ligegyldigt hvor groft de blive udnyttet, misbrugt og løjet for. Bare se Thornings kommende genvalg ... (slettet)
(5) 05-05-2015 kl. 14:39

Svar på indlæg nr. 4 af Den Glade Galning:

Som vi har det nu, så findes mindsteløn slet ikke.
Vores mindsteløn baseres på den kontanthjælp du kan få ved siden af, som ligger på ca. 120.000 kr om året, hvis at man er over 30 år lige pt og ellers 66.000 kr, ligesom en studerende.

Jeg prøver hverken at romantisere Venstre eller andre partier... Ja - jeg har måske en hældning til LA, men det gør ikke at jeg har en forkærlighed for Venstre, De Radikale eller DF... Det er ligeså forhadte, fordi ingen andre partier endnu har haft focus på selv at lave en skide plan.

Man skal ikke søge efter at tilfredsstille massen på en simpel hedonistisk måde, hvor at man bare giver dem slikkepinde i et år og derefter bare lader dem lide. Det er hvad den nuværende regering gør .. holder liv i det gunstigt, for at forblive på magten....


Hvis du vil have min skolepolitik (Uni)
- Fjern fremdrift-reformen ... det er en hån for alle studerende.
- Skabt studieboliger til ca. samme mængde studerende. Gør dem gratis, til dem som har gennemført de 2 første semestre på sit studie. (For at sikre motivation) - og ved siden af, giv 3000 kr om måneden i form af SU til mad, fest og bøger.
- Ungkort/hyperkort bør ikke kun gælde i en mindre region af landet. Lad være med at split landet op. Gør så de 600 kr udgift om måneden giver fri mulighed til afbenyttelse af hele landets offentlige transportmidler.
- Hvis ECTS-points skal forblive, så gør det mere mobilt : 30 points = fuld SU. - 20 points = 66 % SU, 40 points = 133 % SU.
- Lav en basal adgangsprøve til studiet. (Fx biologistudiet - der bør studerende på forhånd vide at der findes enzymer og deres funktion).


Hvis at man bør gør landets politik ideelt - så bør man smide LA og et nyopstartet grønt parti op, som tager udgangspunkt i naturvidenskabelige akademikers rapporter.


** Sprang vidst lige over en del i farten.
Men - det er direkte udnyttelse af menneskelig ressourcer at skabe nyttejobs.. at lade folk få løn for deres arbejde, selvom de er på kontanthjælp er da på alle tænkelige måder mere rationelt og værdigt for et individ.

Redigeret 05-05-2015 kl. 14:40HOT.dk anvender cookies til at optimere brugeroplevelsen, webstatistik og målretning af reklamer. Læs mere om vores brug af cookies i Brugerbetingelser. Fjern besked.